CHAT BOX DAN RADIO

di bahagian bawah blog

STADIUM Baru

Kelantan memang perlu memiliki sebuah stadium baru ...ada nada sinis mencadangkan Kelantan memiliki dua pasukan berbeza Kelantan United dan Kelantan City seperti Manchester City dan Manchester United

PIALA UNITY PUSINGAN PERTAMA

Kelantan dan Persebaya dinobatkan Juara Bersama Piala Permai

SUBRAMANIAM

Cannavaro Kelantan.. Kental pertahankan kubu Kelantan

Nurshahrul Idlan

Lincah dan Penjaring terbaik.. Pemain paling bernilai Liga Malaysia 2011

PEMAIN KE-12

Sokongan padu zaman berzaman

17 November, 2011

Peluang terbaik untuk mara ke separuh akhir- Kim Swee
JAKARTA, (Bernama) - Jurulatih Ong Kim Swee mahu pemainnya berjuang berhabis-habisan ketika menentang Indonesia dalam perlawanan bola sepak Kumpulan A Sukan SEA esok bagi menentukan sama ada skuad negara layak ke separuh akhir.
Malaysia kini berada di tangga kedua dengan mengumpul tujuh mata, mengekori pendahulu kumpulan iaitu tuan rumah yang mempunyai kelebihan dua mata. Skuad negara hanya perlu sekadar seri dan walaupun sekiranya tewas perlu dengan defisit jaringan gol yang kecil. Perlawanan akhir kumpulan tersebut akan diadakan pada 7 malam (waktu tempatan) di Stadium Gelora Bung Karno, Senayan. Saingan terdekat kepada pasukan negara untuk layak ke separuh akhir ialah Singapura yang masih mempunyai peluang sekiranya menang besar dengan Thailand petang esok, yang mana Thailand selaku juara lapan kali tidak lagi mempunyai harapan untuk mara setelah tewas dua kali dan menang sekali sebelum ini. Pada masa yang sama Kim Swee berharap pemainnya mampu menyerap ejekan serta cemuhan penyokong tuan rumah. Beliau juga tidak mahu pemainnya terlampau ghairah mencari gol kemenangan sedangkan seri sahaja dan mendapat satu mata sudah memadai. "Kita tidak diterima dengan cara yang baik oleh penyokong tuan rumah yang sentiasa tidak pernah memihak kepada Malaysia dalam apa-apa acara sekalipun. "Jika kita mahu mengatasi pasukan tuan rumah dan menjaga maruah daripada tercalar, inilah masanya. Apa yang mustahak saya mahu mereka main ikut kekuatan dan strategi bersama," katanya kepada Bernama sebelum melakukan latihan terakhir kepada pemain menjelang perlawanan esok. "Latihan hari ini sekadar untuk memanas badan para pemain. Saya tidak mahu masalah lepas berulang dan mungkin saya akan memperkemaskan lagi barisan pertahanan agar pemain tidak leka dibolosi gol mudah seperti semasa menentang Kemboja tempoh hari," katanya. Kemboja yang dianggap pasukan belasahan berjaya menjaringkan satu gol walaupun Malaysia menang 4-1. Beliau mengakui skuad Indonesia, yang dibimbing Rahmat Dermawan masih merupakan pasukan yang baik. "Kelebihan mereka adalah bermain di tempat sendiri. Namun kita tidak gentar, kita juga ada kelebihan. "Untuk mencapai sasaran ke separuh akhir, saya mahu pemain melupakan segala masalah dan pastikan bermain dengan terbaik. Kita akan mendapat keputusan yang diharapkan jika kita bermain secara berpasukan," katanya.

VIDEO - Perlawanan Persahabatan Antarabangsa MALAYSIA vs India


Perlawanan Persahabatan Antarabangsa
MALAYSIA 2
- Mohd Sali 45′
- Mohd Sali 60′
vs

INDIA 3
- Sunil Chhetri 39′
- Jeje Lalpekhlua 47′
- Sunil Chhetri 53′

Video penuh : http://bit.ly/rAQaaJ - dari Sokernet.

16 November 2011 / 9mlm
Perlawanan Persahabatan Antarabangsa
MALAYSIA lwn India di Stadium Salt Lake, Kolkata, India.


Pasukan India


Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More