CHAT BOX DAN RADIO

di bahagian bawah blog

STADIUM Baru

Kelantan memang perlu memiliki sebuah stadium baru ...ada nada sinis mencadangkan Kelantan memiliki dua pasukan berbeza Kelantan United dan Kelantan City seperti Manchester City dan Manchester United

PIALA UNITY PUSINGAN PERTAMA

Kelantan dan Persebaya dinobatkan Juara Bersama Piala Permai

SUBRAMANIAM

Cannavaro Kelantan.. Kental pertahankan kubu Kelantan

Nurshahrul Idlan

Lincah dan Penjaring terbaik.. Pemain paling bernilai Liga Malaysia 2011

PEMAIN KE-12

Sokongan padu zaman berzaman

01 Ogos, 2011

SINGAPURA MENANG, LAMAN WEB PULA DI HACK

Sebuah laman web Singapura "Singapore Cars Online" telah digodam oleh sekumpulan penggodam dari Malaysia. Kumpulan ini yang tidak berpuas hati tentang kekalahan Malaysia kepada Singapura dalam siri kelayakan Piala Dunia 2014 Khamis lalu.


Sebelum ni kita dengar laman web dari Malaysia sahaja yang di hack oleh rakyat Indonesia. Lepas ni lagi banyaklah berita tentang Perang Siber macam ni bila ada negara di Asia yang Kalah perlawanan bola. Tak dengar pula laman web negara Uruguay di hack selepas Paraguay kalah perlawanan akhir Copa America 2011.

Laman web "Singapore Cars Online" bagaimanapun sudah berjaya dibaikpulih. Laporan Asal
___________________________________________________


Radio TRW FM - together we go more
Radio Online Rasmi Persatuan Bolasepak Negeri Kelantan

31 Julai, 2011

FAM MOHON MAAF KEPADA CHELSEA

BENAYOUN (kanan) diasak pemain negara,  Mohd Fandi Othman dalam perlawanan persahabatan sempena Jelajah Asia,    baru-baru ini.
BENAYOUN (kanan) diasak pemain negara, Mohd Fandi Othman dalam perlawanan persahabatan sempena Jelajah Asia, baru-baru ini.
Insiden cemuhan penonton terhadap Benayoun

PERSATUAN Bola Sepak Malaysia (FAM) memohon maaf kepada pemain tengah Chelsea, Yossi Benayoun dan kelabnya atas insiden cemuhan penonton ketika perlawanan persahabatan menentang Malaysia XI sempena Jelajah Asia Chelsea 2011 ke Kuala Lumpur, baru-baru ini.
Ia susulan aduan rasmi diterima badan induk bola sepak kebangsaan mengenai dakwaan kelab Liga Perdana Inggeris (EPL) itu bahawa Benayoun menjadi subjek ejekan anti semitik oleh segelintir kecil penyokong pada perlawanan itu.
FAM berkata, daripada pemerhatian, jika pun berlaku insiden itu ketika perlawanan, ia hanya membabitkan sekelompok kecil penonton, dan pastinya tidak menggambarkan perasaan sebahagian besar penyokong negara yang cintakan bola sepak.

“FAM ingin menegaskan kami tidak menyokong sebarang bentuk sikap perkauman dalam bola sepak. Jika insiden seumpama itu berlaku, kami ingin meminta maaf kepada pemain terbabit dan kelab bola sepak Chelsea,” kata FAM dalam satu kenyataannya, semalam.

Dalam perlawanan di Stadium Nasional Bukit Jalil 21 Julai lalu berkesudahan 1-0 memihak Chelsea hasil jaringan kontroversi sepakan percuma Didier Drogba, Benayoun menjadi pemain Israel pertama beraksi di Malaysia yang menyokong perjuangan rakyat Palestin serta tidak mempunyai hubungan diplomatik dengan Israel.

Pemain tengah itu diejek setiap kali menyentuh bola dan Chelsea dalam kenyataan di laman webnya berkata: “Walaupun sebahagian besar penyokong berkelakuan bersesuaian malam itu, kami percaya Yosssi menjadi subjek anti semitik beberapa penyokong ketika permainan.” - Berita Harian
___________________________________________________


Radio TRW FM - together we go more
Radio Online Rasmi Persatuan Bolasepak Negeri Kelantan

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More